Panouri fotovoltaice, Sfaturi pentru a alege firma potrivita

Home » Blog » Panouri fotovoltaice, Sfaturi pentru a alege firma potrivita
17 NOI 2020

 

Instalarea unui sistem de panouri solare este un proiect care trebuie luat in serios.  Un astfel de sistem este o investitie pe termen lung, in care este important atat furnizorul de materiale cat si firma care face dimensionarea si montajul. Este esential  sa cunoasteti toate detaliile necesare inante de a face o astfel de investitie.

 

 

Cum alegem furnizorul de materiale

 

Inainte de a alege locul de unde veti achizitiona sistemul este important sa va informati care sunt distribuitorii mari din tara in care locuiti si sa va asigurati ca toate sistemele importate de acestia sunt de calitate superioara. Panourile fotovoltaice nu sunt niste investitii ieftine si este necesar sa alegeti cele mai bune produse la cel mai mic pret. Iata cateva lucruri pe care le asigura un distribuitor serios :

 

- Produse de calitate superioara, la cel mai bun pret de pe piata (un distribuitor profesionist isi afiseaza preturile si toate companiile producatoare de la care distribuie marfa). O foarte mare importanta o au stocurile. Daca alegeti un distribuitor care dispune permanent de stoc reduceti considerabil, indiferent cu ce firma de instalatii coleborati,  timpul de asteptare pana la montaj.

 

- Un alt punct important de care trebuie sa tineti cont este existenta unui service local. In caz contra, timpul pierdut de la diagnoza pana la reparatie/ inlocuirea a unui panou sau a unei piese defecte este lung.

 

- Este de preferat ca distribuitorul sa aiba retea nationala de firme partenere care va ofera servicii complete de la proiect, dimensionare, pana la montaj si garantie. In unele cazuri, cum este cazul Alaska Fotovoltaice, distribuitorul va poate pune in legatura direct cu  firma partenera din regiunea in care locuiti  lucru care reduce considerabil timpul de asteptare de la comanda pana la montaj si va garanteaza ca alegeti un intsalator profesionist.

 

- Un distribuitor direct asigura intotdeauna partenerilor sai, firme care se ocupa de proiect si montaj, consiliere privind sistemele comercializate, informatii privind dimensionarea sau tipurile de sisteme alese etc. Acest lucru va garanteaza, ca si client final, ca firma care va efectua proiectul dumneavoastra cunoaste foarte bine produsele si sistemele pe care le utilizeaza, stie sa le instaleze si sa va sfatuiasca competent privind intretinerea lor.

 

Cum alegem firma instalatoare

 

In Romania exista putine firme care se ocupa exclusiv de instalarea sistemelor fotovoltaice, lucru care ii obliga uneori pe distribuitori directi sa intervina si sa ajute la construirea si ducerea la bun sfarsit a unui astfel de proiect. Totusi, exista companii importatoare sau filiale (precum Alaska Fotovoltaice) care, in timp, au reusit sa isi construiasca o retea de parteneri profesionisti care va pot asigura instalarea unui sistem fotovoltaic care sa functioneze perfect.

 

Daca nu ati ascultat recomandarile de mai sus privind alegerea unui distribuitor direct si doriti sa alegeti direct firma care va va efectua proiectul, tineti cont de urmatoarele detalii :

- Este necesar ca firma sa va asigure tot proiectul de la dimensionare pana la instalarea produselor pe care le achizitionati.

 

- Este bine sa cunoasteti sursa de unde achizitioneaza aceasta firma sistemul fotovoltaic precum si detalii privind eventuala necesitate de a apela la service. In cazul in care furnizorul firmei care va efectueaza lucrarea nu dispune de service local ati putea fi confruntati cu situatia neplacuta de astepta luni de zile in daca aveti o defectiune a sistemului.

 

- Cereti firmei detalii legat de alte instalari efectuate si faceti-va o idee in ceea ce priveste expertiza acesteia in domeniu. Multi par sa cunoasca foarte bine, dar trebuie sa fiti constienti ca lucruri aparent nesemnificative pentru un client precum o orientare nepotrivita a panourilor sau un unghi gresit al acestora pot influenta radical performanetele unui sistem fotovoltaic, chiar si daca acesta este de cea mai buna calitate.

 

- O firma instalatoare care lucreaza cu un distribuitor direct trebuie sa fie capabila sa va asigure instalarea unui sistem fotovoltaic in termen foarte scurt (si in multe cazuri cu plata la termen si nu in avans).

 

 

Alaska Fotovoltaice
Facebook Instagram, Youtube LinkedIn
Soseaua Linia de centura, Nr. 46 (VGP Park), Stefanestii de Jos, ILFOV
Copyright © 2024 Alaska Energies